diumenge, 15 de març del 2009

COMPETENCIA INFORMACIONAL

La competència informacional es refereix a la capacitat que adquereix una persona per saber buscar, cercar y utilitzar tota aquella informació que es troba al nostra abast.
Cal tenir en compte, que avui en dia, degut al fort creixement i la ràpida evolució de les noves tecnologies ha fet que les persones s'hagin d'adaptar i conèixer aquest món acceleradament. Per portar terme un ús adequat, cal conèixer profundament aquest món, així com també saber utilitzar-lo correctament. És per això, la necessitat de portar a terme les habilitats necessaries perquè la persona sigui capaç de reconèixer la informació adequada en cada moment i en cada situació. Una vegada aquesta informació està al nostre abast, cal saber com utilitzar-la i portar-la a terme en cada context.
Si parlem dintre del sistema educatiu, les persones que es mouen dins d'aquest món han de tenir una formació en aquest aspecte, ja que es necessari persones competents i que siguin hàbils en l'accés de la informació i en el seu domini. També és important que els propis estudiants ho aprenguin, ja que en un futur serà necessari persones amb bona formació en aquest aspecte, tal com succeeix a l'actualitat.
Un dels recursos més importants alhora de la recerca d'informació son els ordinadors, ja que és un bon recurs per buscar, obtenir, emmagatzemar i utilitzar aquell nou coneixement.
Actualment, trobem un nova situació en aquest món, ja que les persones coneixen la informació a través del que es diu als mitjans de comunicació, però no solament això, sinó que les persones tenim la oportunitat de buscar tota aquella informació que sigui del seu interès o per necessitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada